«Άτεγκτη εφαρμογή του νόμου» για την πάταξη της βίας στα γήπεδα

0

Ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος απέστειλε εγκύκλιο προς τους Εισαγγελείς Εφετών σχετικά με την πάταξη της βίας στα γήπεδα. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου υποστήριξε πως για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα είναι αναγκαία η «άτεγκτη εφαρμογή του νόμου προς πάσα κατεύθυνση».
Στην εγκύκλιο ο κ. Κανελλόπουλος ζητά να οδηγούνται στο αυτόφωρο όσοι δημιουργούν επεισόδια και να ενεργούνται «τα κατ’ αυτών νόμιμα» όταν διαπιστώνονται παραλείψεις στις εκθέσεις παρατηρητών αγώνων και αστυνομίας που αφορούν ποινικά αδικήματα.
Ο κ. Κανελλόπουλος αναφέρει πως «τα πρόσωπα που δημιουργούν επεισόδια ή έκτροπα στα γήπεδα να οδηγούνται στο αυτόφωρο και οι εισαγγελείς να συγκρίνουν τις εκθέσεις της αστυνομίας για την ομαλή ή μη διεξαγωγή των αγώνων με τα φύλλα αγώνων και τις εκθέσεις των παρατηρητών των αγώνων.
»Εάν στις εκθέσεις της αστυνομίας ή των παρατηρητών, διαπιστωθούν ουσιώδεις παραλείψεις ή παραμορφώσεις των γεγονότων, να ερευνάτε γιατί έλαβε χώραν τούτο από την αστυνομική αρχή ή τους παρατηρητές και εφ’ όσον προκύπτουν στοιχεία τελέσεως ποινικού αδικήματος να ενεργείτε τα κατ’ αυτών νόμιμα».
Ο κ. Κανελλόπουλος υπογράμμισε ότι η μέχρι πρότινος ελαστικότητα, απέναντι στους ταραξίες είχε ως αποτέλεσμα η βία να γίνει μάστιγα για τον αθλητισμό.
Τέλος, ο κ. Κανελλόπουλος καταλόγισε ευθύνες και στις αρχές για την αδυναμία να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες συνθήκες ώστε οι φίλαθλοι των φιλοξενούμενων ομάδων να μπορούν να παρακολουθούν την ομάδα τους στις εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Σχόλια