Άδειες διαμονής ενιαίου τύπου από την Τεχνική Επιτροπή του ΥΠΕΣΣΔΑ

0

Τη συγκρότηση Τεχνικής Επιτροπής για την έκδοση αδειών διαμονής ενιαίου τύπου για τους αλλοδαπούς, με τη μορφή αυτοτελούς εγγράφου, αποφάσισε ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος. Το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι το έργο της Τεχνικής Επιτροπής θα κινηθεί πάντοτε μέσα στο πλαίσιο των εγγυήσεων του Συντάγματος, του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου προς δύο κατευθύνσεις.

Η πρώτη είναι η προώθηση της θεσμοθέτησης από το Υπουργείο Εσωτερικών των αδειών διαμονής ενιαίου τύπου, με τη μορφή αυτοτελούς εγγράφου και με δυνατότητα ενσωμάτωσης βιομετρικών χαρακτηριστικών. Το έγγραφο αυτό πρόκειται να αντικαταστήσει εξ ολοκλήρου τον αντίστοιχο αυτοκόλλητο τύπο αδειών διαμονής που χρησιμοποιείται σήμερα.

Η δεύτερη αφορά τη διερεύνηση από την Τεχνική Επιτροπή των θεσμικών, τεχνικών, οικονομικών και οργανωτικών παραμέτρων του τρόπου έκδοσης των αδειών διαμονής ενιαίου τύπου με τη μορφή αυτοτελούς εγγράφου και την υποβολή των αντίστοιχων προτάσεων ως την 31η Μαρτίου 2005.

Σχόλια