«Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω»

0

Με την απολογία του κατηγορουμένου για το θάνατο του πρώην διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Βαρθολομαίου, συνεχίστηκε η δίκη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω. Πήγα στο διαμέρισμα που ήταν ο Βαρθολομαίος με τη σύζυγό μου με σκοπό να βρούμε μία λύση» είπε ο κατηγορούμενος για το μοιραίο απόγευμα της 9ης Φεβρουαρίου 2007.

Όπως υποστήριξε, από τον Αύγουστο του 2006 είχε καταλάβει ότι κάτι συνέβαινε με τη γυναίκα του και με κάποιον από το επαγγελματικό της περιβάλλον. Τις υποψίες του αυτές, όμως, τις διασκέδαζε η σύζυγός του, λέγοντας ότι δεν συμβαίνει τίποτα και ότι τα μεταμεσονύκτια τηλεφωνήματα που δεχόταν ήταν υπηρεσιακά. Έτσι, όπως, είπε ο κατηγορούμενος, είχε αναθέσει το θέμα σε ειδικό ερευνητή.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως αμέσως φρόντισε να ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ και διευκρίνισε ότι έφυγε από χώρο αφού βεβαιώθηκε ότι είχε έρθει το ΕΚΑΒ.

Ο κατηγορούμενος πρόσθεσε πως η εικόνα του Γ. Βαρθολομαίου να καταρρέει στοιχειώνει το μυαλό του. Είπε επίσης πως «όσες φορές σκέφτομαι τη δική μου οικογένεια άλλες τόσες σκέφτομαι και του Βαρθολομαίου».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο οπότε και θα ανακοινώσει την πρότασή της η εισαγγελέας της έδρας.

Σχόλια