«Διεκδικούμε τα αυτονόητα» υποστηρίζουν οι Έλληνες Δικαστές

0

Άμεση υπήρξε η αντίδραση των δικαστών στις δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη, σχετικά με τις αναδρομικές αυξήσεις που τους αναγνωρίστηκαν με τις αποφάσεις του Μισθοδικείου, οι οποίες διπλασιάζουν τις αποδοχές τους.

Τόσο ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κ.Κουσούλης, όσο και ο Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Σ.Μπάγιας, υπογράμμισαν το γεγονός ότι οι Έλληνες Δικαστές ζητούν «τα αυτονόητα, όπως αυτά ισχύουν για κάθε Έλληνα Πολίτη», ενώ χαρακτήρισαν «αλαζονικές» τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας.

Ο κ. Κουσούλης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι Έλληνες δικαστές έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι σέβονται τις αρχές της δημοσιονομικής τάξης, της μισθολογικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης», ενώ τόνισε ότι «με αίσθημα ευθύνης θα αντιμετωπιστεί και το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο δεν αφορά μόνο τους δικαστές, αλλά όλους τους απασχολούμενους στο Δημόσιο».

Από την πλευρά του ο κ. Μπάγιας σημείωσε ότι απαιτείται «σεβασμός και εφαρμογή των αποφάσεων του αρμόδιου δικαστηρίου, το οποίο σημειωτέον δεν αποτελείται κατά πλειοψηφία από δικαστικούς λειτουργούς. Το αίτημά μας το θέτουμε με σαφήνεια και καθαρότητα, χωρίς περιστροφές και χωρίς υπεκφυγές» συμπλήρωσε.