ΑΕΔ: Έναρξη τηςδίκης Παπακωνσταντίνου

0

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντίνου κατηγορείται για νόθευση εγγράφου και απόπειρα απιστίας, καθώς φέρεται να αφαίρεσε ονόματα συγγενικών του προσώπων από την γνωστή “λίστα Λαγκάρντ”, η οποία είχε φτάσει στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών από το αντίστοιχο της Γαλλίας.

Ο  κ. Γ.Παπακωνσταντίνου ο οποίος παρίσταται ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, άκουσε με χαρακτηριστική ψυχραιμία το κατηγορητήριο που ανέγνωσε η Εισαγγελέας, κ. Ξ. Δημητρίου. Στη συνέχεια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Προέδρου, δήλωσε: «Είμαι αθώος. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες»,

Κατόπιν προτάσεως  της Εισαγγελέως κ.Ξ.Δημητρίου, ως μάρτυρες κλητεύθηκαν να καταθέσουν ακόμη οκτώ μάρτυρες μεταξύ των οποίων και οι κ.κ: ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ. Ι. Καπελέρης, ο πρώην Γ.Γ. υπουργείου Οικνομικών κ. Η. Πλασκοβίτης, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Κ. Στασινόπουλος και ο προκάτοχός του και επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση, κ. Ι. Διώτης.

Εκ μέρους της υπεράσπισης ζητήθηκε να κλητευθούν ο πρώην επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος και νυν υπουργός Διαφθοράς, κ. Π. Νικολούδης καθώς και ο  κ.Φ.Γεωργακόποπουλος, Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Την αθωότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισαν σε δηλώσεις τους μετά τη διακοπή της συνεδρίασης του Ειδικού Δικαστηρίου, οι συνήγοροί του, κ.κ. Βασίλης Δημακόπουλος και Τάκης Βασιλακόπουλος.

Κατά την ακροαματική διαδικασία της πρώτης ημέρας, κατέθεσε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου η κα Χρυσή Χατζή, πρώην διευθύντρια του γραφείου του κ. Παπακωνσταντίνου.
 

Σχόλια