Αγωγή Γιοσάκη κατά μητροπολίτη Ζακύνθου

0

Αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ διεκδικεί από τον μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο, ο Ιάκωβος Γιοσάκης, με αγωγή που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο αρχιμανδρίτης Ι. Γιοσάκης κατηγορεί τον μητροπολίτη Χρυσοστόμο για «ψευδείς και συκοφαντικούς» χαρακτηρισμούς που του έχει απευθύνει τα τελευταία δύο χρόνια με δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα ο μητροπολίτης Ζακύνθου φέρεται να έχει αποκαλέσει τον Ι. Γιοσάκη «κληρικό με παράνομες και ανέντιμες συναλλαγές και δραστηριότητες, ανήθικο βίο και παράνομη συμπεριφορά».

Όπως αναφέρει στην αγωγή του, «άμεσος σκοπός του εναγομένου ήταν να βλάψει εμένα επαγγελματικά, να προσβάλει την τιμή και την υπόληψή μου, να με συκοφαντήσει γι αυτό και επεδίωξε να με εμφανίσει δήθεν ως ανέντιμο κληρικό με παρασκηνιακές και ανήθικες δραστηριότητες, συναλλασσόμενο με επίορκους δήθεν δικαστές και άλλα αμφισβητούμενης ηθικής και νομιμότητας πρόσωπα, ώστε να ζημιωθεί η φήμη και να πληγεί βάναυσα η καλή πορεία μου στην εκκλησία και την κοινωνία».

Σε βάρος του Ι. Γιοσάκη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων, ενώ αναμένεται η έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που θα αποφανθεί εάν τελικά ο αρχιμανδρίτης θα παραπεμφθεί σε δίκη, όπως έχει εισηγηθεί ο σημερινός αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κ. Καρούτσος.

Σχόλια