Αγωγή κακοδικίας από τον Γ. Σκαρπέλη σε βάρος του 4ου ειδικού ανακριτή, Ν. Ζαγοριανού

0

Κατά του 4ου ειδικού ανακριτή, Ν. Ζαγοριανού, ο οποίος χειριζόταν αρχικά την υπόθεση της Siemens, στρέφεται με αγωγή κακοδικίας ο πρώην διευθυντής του ΟΤΕ, Γ. Σκαρπέλης και ζητά το ποσό των 300.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που του προξένησε ο κ. Ζαγοριανός.
Ο ενάγων αποφυλακίστηκε για δεύτερη φορά με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση ανά δεκαπενθήμερο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και χρηματική εγγύηση 300.000 ευρώ) τον περασμένο Σεπτέμβριο, μαζί με τον πρώην γενικό διευθυντή της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών της Siemens Hellas, Ηλ. Γεωργίου. Οι σε βάρος του κατηγορίες αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και παθητική δωροδοκία.
Ο κ. Σκαρπέλης στην αγωγή του καταλογίζει στον κ. Ζαγοριανό παράνομη συμπεριφορά, αλλά και δόλο, βαριά αμέλεια κ.ά., ενώ υποστηρίζει πως η συμπεριφορά του δικαστικού επιβάρυνε την υγεία του. Υπενθυμίζεται ότι ο ενάγων είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο και ο κ. Ζαγοριανός είχε σπεύσει αμέσως στο νοσοκομείο για να συνεχιστεί εκεί η λήψη της απολογίας του κατηγορουμένου. Ακόμα επικαλείται προσβολή της προσωπικής ελευθερίας του, της τιμής και της υπόληψής του, αλλά και άμεση ηθική βλάβη, η οποία συνίσταται στην ψυχική στεναχώρια του λόγου της προσβολής της υγείας, ελευθερίας και υπόληψής του.

Σχόλια