Αγωγή Λασκαρίδη κατά Αναστασιάδη

0

Αγωγή εις βάρος του δημοσιογράφου Θέμου Αναστασιάδη για την υπόθεση των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ κατέθεσε ο επιχειρηματίας κ. Λασκαρίδης, ο οποίος προσήλθε, χθες, στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων
Ο Θέμος Αναστασιάδης είχε αρχικά υποστηρίξει ότι είχε λάβει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ από τον επιχειρηματία. Σήμερα ο δεύτερος κατέθεσε αγωγή ζητώντας το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ.
Στον ανακριτή κατέθεσε χθες και μία υπάλληλος της τράπεζας BNP Paribas, στην οποία κατέθεσε το ποσό ο κ. Αναστασιάδης.
Σε μία άλλη εξέλιξη, το υπουργείο Οικονομικών όρισε την επιτροπή που θα διενεργήσει τον διαχειριστικό έλεγχο στο υπουργείο Πολιτισμού.
Εν τω μεταξύ, ζήτημα ημερών φαίνεται να είναι η προσωποποίηση των διώξεων στην υπόθεση Ζαχόπουλου με τους δικαστικούς λειτουργούς να βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία με το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», προκειμένου να πληροφορηθούν πότε θα είναι εφικτή η κατάθεση του τέως γενικού γραμματέα του ΥΠΠΟ.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην γενικός γραμματέας δεν φαίνεται να είναι σε θέση να καταθέσει σύντομα, εξαιτίας της πορείας της υγείας του. Ο Χρ.Ζαχόπουλος βρίσκεται σε εμπύρετη κατάσταση, ενώ και η ψυχολογική κατάστασή του δεν είναι καλή.
Αντίθετα, όπως μετέδωσε ο ANT1, οι γιατροί έδωσαν το «πράσινο φως» για να καταθέσει ο δικηγόρος Χρ.Νικολουτσόπουλος, ο οποίος νοσηλεύεται στο Αιγινήτειο, καθώς εμφάνισε αυτοκτονικό ιδεασμό.
Οι διώξεις που αναμένονται από την ερχόμενη εβδομάδα – και κατά πληροφορίες θα είναι τουλάχιστον τέσσερις- αφορούν απόπειρα εκβίασης από κοινού και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων από κοινού και κατά μόνας.

Σχόλια