Αγωγή Παπαγεωργόπουλου για ηθική βλάβη κατά Μπουτάρη-Αράπογλου

0

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει εναντίον των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια», Χρύσας Αράπογλου και «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», Γιάννη Μπουτάρη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος είπε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ότι θα καταθέσει αγωγή για ηθική βλάβη για όσα «συκοφαντικά» είπαν σε βάρος του σε συνεντεύξεις Τύπου και σε ανακοινώσεις τους.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είπε ότι θα ζητήσει από τον καθένα το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, που θα δοθεί υπέρ του δημοτικού βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός».

Η αγωγή κατά του κ. Μπουτάρη έχει ήδη κατατεθεί και ορίστηκε δικάσιμος στις 15 Απριλίου, ενώ η αγωγή κατά της κ. Αράπογλου αναμένεται να κατατεθεί την Τρίτη.

Για τον κ. Μπουτάρη, τόνισε ότι στην τελευταία συνέντευξη Τύπου ξεπέρασε κάθε όριο και τον κάλεσε να μην ζητήσει αναβολή της υπόθεσης, καθώς αυτό θα είναι ένδειξη ενοχής και πολιτικής δειλίας.

Σε ότι αφορά την κ. Αράπογλου είπε ότι είναι η τελευταία που μπορεί να μιλάει για τήρηση κανόνων. Τόνισε, δε, ότι εμφάνισε για χιλιοστή φορά δήθεν ντοκουμέντο για την υπόθεση της παγίας, ενώ επαναλαμβάνει και συκοφαντικούς χειρισμούς για τον γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια.

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια» για το θέμα τονίζεται: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» όπως λέει ο λαός μας. Ας μην ξεχνάει ο κύριος Παπαγεωργόπουλος ότι από τον περασμένο Αύγουστο, η δικαιοσύνη ασχολείται με τη διερεύνηση των σκανδάλων τα οποία ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο στο δήμο Θεσσαλονίκης».

Σε δήλωση του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», Παναγιώτης Αβραμόπουλος έκανε λόγο για «κακόβουλη επίθεση» και για «λίβελο» από την πλευρά του δημάρχου, για τον οποίο επισήμανε ότι «βρίσκεται σε προφανή αδυναμία να δώσει ουσιαστικές και πειστικές απαντήσεις στα πιεστικά ερωτήματα και τις αποκαλύψεις της παράταξης μας και επιλέγει την οδό κατάθεσης αβάσιμων αγωγών, νομίζοντας ότι έτσι θα φοβίσει και θα περιορίσει την φωνή της αντιπολίτευσης».

Σχόλια