Αγωγή της Ελληνικής Κυβέρνησης κατά της εφημερίδας Guardian

0

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης, κ. Ν.Δένδιας, με την χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, στράφηκε κατά της εφημερίδας Guardian, σχετικά με πρόσφατο δημοσίευμα για ”βασανιστήρια και ταπείνωση τύπου Άμπου Γκράιμπ” στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ο Υπουργός προανήγγειλε, μάλιστα, ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προχωρήσει σε αγωγή κατά της εν λόγω βρετανικής εφημερίδας, καθώς, όπως δήλωσε, δεν είναι δυνατόν να διαρρέουν τέτοιου είδους ψευδείς κατηγορίες κατά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, συλληφθέντες αντιφασιστικής πορείας φέρονται να υπέστησαν βασανιστήρια από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια παραμονής τους στη ΓΑΔΑ. Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα αποδειχθεί το ανυπόστατο των συγκεκριμένων κατηγοριών και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να μην υιοθετεί άκριτα τέτοια δημοσιεύματα.

«Σας προλέγω και θα το δείτε –διότι διεξήχθη η έρευνα- ότι, από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που θα βγουν στη δημοσιότητα, σ’ αυτούς οι οποίοι δήθεν βασανίστηκαν και οι οποίοι δεν καταγγέλλουν, δεν μηνύουν και δεν μνημονεύεται το όνομά τους, δεν θα υπάρχει ούτε δείγμα ηλεκτροσόκ ούτε και κάψιμο. Θα υπάρχουν μόνο οι εκχυμώσεις και τα τραύματα, αποτέλεσμα του γεγονότος ότι είχε προϋπάρξει συμπλοκή με άλλους και πέραν αυτού είχε προϋπάρξει και αντίσταση κατά της αστυνομίας», ανέφερε ο Υπουργός.

Δελτίο Τύπου Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη[Link]

Δημοσίευμα της Guardian[Link]