Αγωγή του Δημοσίου κατά της πλοικτήτριας εταιρείας του« Sea Diamond»

0

Στα δικαστήρια στρέφεται το Eλληνικό δημόσιο κατά της ιδιοκτήτριας εταιρείας του κρουαζερόπλοιου «Sea Diamond» και των εταιριών ασφάλισής του, μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε στην Σαντορίνη.

Όπως δήλωσε στη βουλή ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, το Δημόσιο διεκδικεί με αγωγή αστικής ευθύνης από ένα έως τρία δις ευρώ για βλάβες των κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων της περιοχής, αλλά και του Ελληνικού δημοσίου.

Μάλιστα με απόφαση του κ. Κεφαλογιάννη, συγκροτείται 4μελής επιτροπή υπό τον υποναύαρχο Παναγιώτη Γαλάνη με αντικείμενο την καταγραφή, συγκέντρωση, εκτίμηση και αξιολόγηση όλων των αποδεικτικών στοιχείων για πιθανή ζημία, που υπέστη το ελληνικό δημόσιο από τον ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου « Sea Diamond» στις 5 Απριλίου στη Σαντορίνη.

Το πόρισμα της επιτροπής θα υποβληθεί στο νομικό σύμβουλο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και στη συνέχεια θα κατατεθεί αγωγή του ελληνικού δημοσίου κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας ή και κατά της ασφαλιστικής και του εγγυητή αυτής.

Σχόλια