Αγωγή του ΙΝΚΑ κατά της Κτηματολόγιο ΑΕ

0

Στην άσκηση συλλογικής αγωγής κατά της εταιρείας Κτηματολόγιο ΑΕ προσανατολίζεται η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος, μετά το πλήθος των καταγγελιών και των παραπόνων που έχει δεχθεί από τους καταναλωτές για την «φοροεισπρακτική πολιτική της Κτηματολόγιο Α.Ε», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Το ΙΝΚΑ τονίζει, στην ίδια ανακοίνωση, ότι το ίδιο το κράτος, από την σύστασή του είναι υποχρεωμένο να έχει μαζί με τα υποθηκοφυλακεία και κτηματολόγιο και για την παράληψή του αυτή ζητά να πληρώσουν οι πολίτες του, οι οποίοι έχουν ήδη πληρώσει και καταχώρησαν τα ακίνητά τους στα αρμόδια υποθηκοφυλακεία, συμπλήρωσαν το ανάλογο έντυπο Ε9 και τα δήλωσαν στις Δ.Ο.Υ.
Αναφέρει επίσης ότι τα Υποθηκοφυλακεία και οι Δ.Ο.Υ. έχουν καταχωρημένα το μεγαλύτερο μέρος των ιδιωτικών ακινήτων στην χώρα που αυτομάτως μπορούν και πρέπει να καταχωρηθούν με μεταξύ τους συνεργασία στην Κτηματολόγιο Α.Ε. ενώ σημειώνεται ότι η δαπάνη καταχώρησης στο Υποθηκοφυλακείο του υπουργείου Δικαιοσύνης, έχει καταβληθεί κατά την καταχώρηση της μεταγραφής του ακινήτου στο φυσικό πρόσωπο – από τον πολίτη, και συνεπώς δεν χρειάζεται δεύτερη πληρωμή, πάλι από τον πολίτη, για την καταγραφή του ακινήτου στην Κτηματολόγιο Α.Ε.
Για τους λόγους αυτούς το ΙΝΚΑ έχει ήδη αποστείλει στον κ. πρόεδρο του Δ.Σ.Α., και σε όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τα ερωτήματά του και εν συνεχεία σχεδιάζει την προώθηση κατάθεσης συλλογικής αγωγής.

Σχόλια