Αγωγή του πρ. ΥΠΕΞ Δ.Δρούτσα κατά της New York Post

0

Αγωγή κατά της New York Post για προσβολή της προσωπικότητας του από αναληθές δημοσίευμα κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα ενώπιον δικαστηρίου της Νέας Υόρκης ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Παπανδρέου, κ. Δημήτρης Δρούτσας. Αιτία αποτέλεσε άρθρο δημοσιογράφου του ειδησεογραφικού κολοσσού που επέκρινε και ειρωνευόταν τον Έλληνα πολιτικό για τις σπάταλες αγορές στη διάρκεια της παραμονής του στο Μανχάταν για τις εργασίες της 65ης Συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το Σεπτέμβριο του 2010.

Στη σχετική αγωγή του ο κ. Δρούτσας αναφέρει ότι η δημοσιογράφος Andrea Peyser σκοπίμως και με κακόβουλη πρόθεση δημοσίευσε τον προηγούμενο Οκτώβρη το ξενοφοβικό και ειρωνικό άρθρο με τίτλο «Diplos stick us with tab», το οποίο στηρίζεται σε αναληθή περιστατικά και ψευδείς ισχυρισμούς. Η πλευρά του πολιτικού ισχυρίζεται ότι η δημοσιογράφος λασπολόγησε σε βάρος του, διότι το κείμενο παρέκαμψε τη συμμετοχή του κ. Δρούτσα στις πολυάριθμες συνεδριάσεις και διπλωματικές συναντήσεις δίνοντας έμφαση μόνο σε “πολυέξοδες” εξορμήσεις σε εμπορικά κέντρα της πόλης. Ο δικηγόρος του έλληνα πολιτικού τόνισε επίσης ότι η δημοσιογράφος -σε μια προσπάθεια να ξεσκεπάσει τη ληστρική διάθεση των πολιτικών που παρευρέθηκαν στη Συνέλευση- συνέδεσε στην ίδια παράγραφο τις αγορές του κ.Δρούτσα με τις δαπάνες παραμονής του δικτάτορα Μουγκάμπε και του Αχμαντινεζαντ, ενώ το κείμενο άφηνε και υπόνοιες για «διπλωματικό επεισόδιο» εκείνη τη μέρα. Η πλευρά του κ.Δρούτσα ισχυρίζεται ότι το δημοσίευμα είχε σαν σκοπό και αποτέλεσμα να πλήξει ανεπανόρθωτα την πολιτική του φήμη, καθώς η είδηση της καταναλωτικής μανίας αναμεταδόθηκε από ξένα και ελληνικά ειδησεογραφικά πρακτορεία προκαλώντας αντιδράσεις λόγω και της οικονομικής συγκυρίας.

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών διεκδικεί αποζημίωση 500.000 δολαρίων για την ηθική βλάβη που υπέστη από την προσβολή, άρση της προσβολής και μη επανάληψη στο μέλλον.

Αγωγή του πρ. ΥΠΕΞ Δ.Δρούτσα κατά της New York Post                                                                                             

 

Σχόλια