Αιφνιδιαστική επιθεώρηση σε κατάστημα κράτησης

0

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο κατάστημα κράτησης της Λάρισας και διαβεβαίωσε ότι τα ριζοσπαστικά μέτρα που θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων.
Ο κ. Κωνσταντίνος Γκλέτσος, δεσμεύτηκε, ότι οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Δικαιοσύνης θα συνεχιστούν με το ίδιο σθένος και στο ίδιο κλίμα συνεργασίας και κατανόησης.
Ο κ. Γκλέτσος, επιθεώρησε τους χώρους της φυλακής και σε σύσκεψη που είχε με τη διοίκηση και το σωφρονιστικό προσωπικό του Καταστήματος Κράτησης, είχε την ευκαιρία να τους ενημερώσει για τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, με στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων. Άκουσε, επίσης, προσεχτικά τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και κρατούμενοι εκεί.
Ο κ. Γκλέτσος είπε στους κρατούμενους, ότι η πρώτη δέσμη των μέτρων έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται με ειδικές εγκυκλίους και διοικητικές πρωτοβουλίες, ενώ η δεύτερη δέσμη θα υλοποιηθεί με ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες θα περιληφθούν σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατίθεται στη βουλή τις επόμενες ημέρες.