Αιφνιδιαστική παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς (Upd)

0

Αιφνιδιαστική παραίτηση από τη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς υπέβαλε σήμερα (24/3/2017),  με έγγραφό της προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η Εισαγγελέας Ε.Ράικου, η οποία έχει διενεργήσει σημαντικές έρευνες για υποθέσεις κρατικής διαφθοράς.

Η κα Ράικου αναφέρεται στην παραίτησή της, σε σχέδιο ηθικής της εξόντωσης από μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου, τα οποία έχουν θορυβηθεί και πλήττονται, όπως σημειώνεται, από την συνεχιζόμενη έρευνα για την υπόθεση της Novartis, την οποία η ίδια χαρακτηρίζει ως “κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας”.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σ.Κοντονής με αφορμή την επιστολή παραίτησης της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κας Ελένης Ράϊκου, δήλωσε τα εξής:

«Εύλογα ερωτηματικά προκαλεί η υποβολή παραίτησης της Εισαγγελέως κυρίας Ράϊκου, δύο μήνες πριν τη λήξη της θητείας της, με αφορμή δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας. Η υποβολή παραίτησης διανθιζόμενη με ασύνδετους ισχυρισμούς που στοιχειοθετούν εκνευρισμό και σπασμωδικότητα, υπεβλήθη τη στιγμή που είχα τονίσει προς την κα Εισαγγελέα την απόλυτη στήριξη για τη διερεύνηση και αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis και των εμπλεκομένων σ’ αυτό. Στήριξη που από την πρώτη στιγμή της είχε παρασχεθεί εμπράκτως. Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τον πολιτικό αγώνα για να σπάσει οριστικά ο φαύλος κύκλος της διαφθοράς και της διαπλοκής και θα συνεχίσει να εμπιστεύεται τους εισαγγελικούς λειτουργούς για τη διαλεύκανση των κρίσιμων αυτών υποθέσεων, ως των μόνων αρμοδίων να τις διεκπεραιώσουν».
 

Σχόλια