Αίτημα αναίρεσης από τους δύο ανήλικους καταδικασθέντες της υπόθεσης Άλεξ

0

Την αναίρεση της απόφασης του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκαν οι δύο Έλληνες ανήλικοι για την πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ από τη Βέροια, ζήτησε ο συνήγορος των δύο ανηλίκων.

Στα δύο ανήλικα Ελληνόπουλα είχε επιβληθεί το μέτρο του εγκλεισμού στο ίδρυμα αγωγής ανηλίκων Βόλου μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Με αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η πλευρά των καταδικασθέντων ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι η απόφαση στερείται νομικής υπόστασης και ότι η καταδίκη τους βασίζεται στους ισχυρισμούς περί εμπλοκής τους που ανέπτυξε ο ανήλικος από τη Βόρειο Ήπειρο.

Επιπλέον, χαρακτηρίζεται ως μη σύννομο με την Δικονομία το γεγονός ότι κατέθεσαν ως μάρτυρες αστυνομικοί που άσκησαν ανακριτικά καθήκοντα.Για την πορεία της αίτησης θα αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Εν τω μεταξύ, ως απαράδεκτη απορρίφθηκε πριν από λίγες μέρες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης η έφεση που κατέθεσαν τα δύο Ελληνόπουλα κατά της απόφασης του δικαστηρίου.

Το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης μετά από ακροαματική διαδικασία τεσσάρων μηνών έκρινε ένοχους, τον περασμένο Φεβρουάριο, τους συνολικά πέντε ανήλικους κατηγορούμενους που ενεπλάκησαν στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ για τις πράξεις της μη σκοπούμενης θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της περιύβρισης νεκρού.

Τους επέβαλε δε αναμορφωτικά και θεραπευτικά μέτρα μέχρι την ενηλικίωσή τους. Για τα δύο Ελληνόπουλα το δικαστήριο αποφάσισε -μεταξύ άλλων- τον εγκλεισμό τους στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου.