Αίτημα για αλλαγή του νόμου “περί ευθύνης υπουργών”

0

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την αλλαγή του νόμου «Περί Ευθύνης Υπουργών», έπειτα από σχετική εντολή που έδωσε ο πρωθυπουργός, ζητούν με επιστολή τους που παρέδωσαν στον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης Προκόπης Παυλόπουλος και Νίκος Δένδιας.

Στην επιστολή τους οι δύο υπουργοί τονίζουν ότι «η Επιτροπή με βάση και τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί ιδίως από την πλευρά του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς και με βάση άλλες απόψεις που είναι δυνατόν να αναζητήσει και να προκαλέσει, μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στη διατύπωση πρότασης για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, πάντοτε βεβαίως στα όρια που διαγράφονται από τις διατάξεις του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής».

«Είναι αυτονόητο ότι τιθέμεθα αμέσως στη διάθεση της Επιτροπής, προκειμένου να καταθέσουμε τις απόψεις της κυβέρνησης, αλλά και να διευκολύνουμε γενικότερα το έργο της, καθ όλη τη διάρκεια της ενασχόλησής της με το αντικείμενο αυτό» καταλήγουν οι κ.κ. Παυλόπουλος και Δένδιας.

Ο κ. Σιούφας, όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, παρέδωσε την επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Απόστολο Σταύρου, ενώ την απέστειλε ταυτόχρονα και στα μέλη της, ζητώντας την άμεση σύγκλησή της «προκειμένου να επιληφθεί του σοβαρού αυτού ζητήματος».

Σχόλια