Αίτημα μονοετούς παράτασης της λειτουργίας των καμερών από την ΕΛ.ΑΣ

0

Αίτημα για μονοετή παράταση λειτουργίας των 342 καμερών για τη διαχείριση της κυκλοφορίας στους δρόμους της Αττικής υπέβαλε την Παρασκευή η ΕΛ.ΑΣ. στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η Ελληνική Αστυνομία ζητά να λειτουργούν οι 49 κάμερες της Τροχαίας και οι 293 του συστήματος C4I σε πλατείες, χώρους συναθροίσεως, διασταυρώσεις δρόμων κ.λπ. για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και βεβαίωσης τροχαίων, για την πρόληψη και εξιχνίαση σοβαρών αξιόποινων αδικημάτων, για την προστασία επισήμων και ευπαθών στόχων, τέλεση αξιόποινων πράξεων κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή είχε δώσει παράταση στη λειτουργία των καμερών τις μέχρι 24 Μαΐου 2006 και επέτρεπε τη λειτουργία τους μόνο για τη διαχείριση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Στις 8 Μαϊου 2006, το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (σε σχηματισμό Ολομέλειας) αποφάσισε να μην αφαιρεθούν μεν, αλλά και να μην λειτουργούν οι κάμερες που είναι σε πλατείες, πάρκα, χώρους συναθροίσεως πολιτών κ.λπ., μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση από την Ολομέλεια του ΣτΕ για το θέμα αυτό.

Αίτηση είχε υποβάλει η κίνηση «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες». Η κίνηση κατέθεσε νέα αίτηση, ζητώντας να ανακληθεί η απόφαση του ΣτΕ, που επιτρέπει την παραμονή των καμερών, αλλά όχι τη λειτουργία τους.

Πάντως, το όλο θέμα εκκρεμεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ και αναμένεται να συζητηθεί την 1η Δεκεμβρίου 2006

Σχόλια