Αιτήματα προς τον ανακριτή από εμπλεκόμενους στην υπόθεση Siemens

0

Σειρά αιτημάτων προς τον ανακριτή και προς το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο υπέβαλε πρώην στέλεχος της Siemens που είναι κατηγορούμενος για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά την σύμβαση 8002 του 1997 για την ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ.

Ο κατηγορούμενος, που έχει κληθεί σε απολογία στις 12 Μάιου, ζητά μέσω του συνηγόρου του τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για να προσδιοριστεί αν και πόση ζημιά υπέστη ο ΟΤΕ από την επίμαχη σύμβαση.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε επίσης την χορήγηση εγγράφων από την δικογραφία αλλά και την κήρυξη ως απαράδεκτης της διαδικασίας καθώς η μη γνώση του για όλα τα στοιχεία της υπόθεσης του στερεί – όπως αναφέρει – το δικαίωμα του να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τον εαυτό του.

Τέλος ζήτησε την παύση της δίωξης του με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, καθώς όπως τονίζει ο ΟΤΕ δεν ανήκει στα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αφού εισήχθη το 1996 στο χρηματιστήριο.

Αίτημα προς τον ανακριτή για την χορήγηση εγγράφων που δεν του έχουν κοινοποιηθεί υπέβαλε και πρώην στέλεχος του ΟΤΕ που επίσης κατηγορείται για την επίμαχη σύμβαση.