Αίτηση αποφυλάκισης του Μ. Χριστοφοράκου κατέθεσαν οι συνήγοροί του μετά το νέο μπλόκο στην έκδοσή του στην Ελλάδα

0

Αίτηση αποφυλάκισης του εντολέα τους υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μιχάλη Χριστοφοράκου, μετά τη νέα –και οριστική, όπως όλα δείχνουν– απόρριψη από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης του αιτήματος έκδοσης του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens στην Ελλάδα.
Η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου προκάλεσε αίσθηση, καθώς όχι μόνο απέρριψε για δεύτερη φορά απόφαση του Εφετείου του Μονάχου αναφορικά με την έκδοση του κ. Χριστοφοράκου, αλλά και προχώρησε στην αφαίρεση της υπόθεσης από το Εφετείο του Μονάχου και στην ανάθεσή της στο Εφετείο της Βαμβέργης. Η κίνηση αυτή συνοδεύθηκε από επικριτικά σχόλια για τους εφέτες του Μονάχου, στους οποίους καταλογίζεται αυθαιρεσία και προχειρότητα.
Η νέα απορριπτική απόφαση σχετιζόταν με το δεύτερο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης το οποίο είχαν εκδώσει οι ελληνικές δικαστικές αρχές για τον φάκελο του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, C4I. Η προηγούμενη αφορούσε στο ένταλμα για τις κατηγορίες της δωροδοκίας σχετικά με την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ. Όπως διαφαίνεται, το τρίτο ένταλμα με την υπογραφή του πρώην ειδικού ανακριτή κ. Νίκου Ζαγοριανού δεν θα ενεργοποιηθεί από την Εισαγγελία του Μονάχου.
Εν τω μεταξύ στην Αθήνα, στον απόηχο των δικαστικών εξελίξεων επί γερμανικού εδάφους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της Siemens, σημειώνοντας όμως ότι ο ακριβής χρόνος θα εξαρτηθεί από την πορεία του κυβερνητικού έργου.

Σχόλια