Αίτηση για διεξαγωγή της δίκης στην Αθήνα κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

0

Μετά τη χθεσινή δημόσια δήλωσή της με την οποία εξέφραζε πικρία και έκπληξη επειδή ορίστηκε να διεξαχθεί στην Άμφισσα η δίκη των δύο αστυνομικών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου γιου της, η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν επανήλθε χθες στο θέμα διά του συνηγόρου της, Δημήτρη Τσοβόλα. Ο κ. Τσοβόλας κατέθεσε για λογαριασμό της αίτηση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά να πραγματοποιηθεί η δίκη στην Αθήνα.
Στην αίτηση χαρακτηρίζεται «δυσχερής έως αδύνατη» η παράσταση της ίδιας, των δικηγόρων και των μαρτύρων στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας, και ζητείται να γίνει η δίκη στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως τυχόν διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας εκτός Αθηνών δεν πληροί τις προϋποθέσεις ανεύρεσης της αληθείας και ότι αναφορικά με τον φόβο επεισοδίων, οι αστυνομικές δυνάμεις είναι μεγαλύτερες στην πρωτεύουσα και, άρα, μπορούν να αποτρέψουν ευκολότερα τέτοια εξέλιξη.
Ουδέτερος απέναντι στο πού θα πραγματοποιηθεί η δίκη εμφανίστηκε ο συνήγορος του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων, Ν. Αλετράς: «Ο καθορισμός του τόπου διεξαγωγής της δικής δεν έχει καμία ουσιαστική σημασία και συνέπεια. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η διεξαγωγή της δίκης σε ασφαλείς και ήρεμες συνθήκες που διασφαλίζουν μια δίκαιη δίκη και εγγυώνται την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης, ώστε να είμαστε σε θέση να εκθέσουμε τα υπερασπιστικά επιχειρήματά μας».

Σχόλια