Αίτηση για ενημέρωση του περιεχομένου της δικογραφίας των υποκλοπών

0

Ο πρόεδρος και η αναπληρώτρια πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Μεσογειακή Συνεργασία», οι οποίοι υπήρξαν θύματα των υποκλοπών, ζήτησαν με νέα αίτησή τους προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας των τηλεφωνικών υποκλοπών, καθώς έχουν «έννομο συμφέρον», μετά τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας, σύμφωνα με την οποία η ανάκριση για την υπόθεση έκλεισε χωρίς -όπως φαίνεται- να έχει αποδοθεί κατηγορία σε κανέναν υπεύθυνο.

Αρχικά οι δύο πολίτες είχαν καταθέσει την ίδια αίτηση στις 30 Ιουλίου 2007, όταν όμως -κατά τους ισχυρισμούς τους- πήγαν στις 2 Αυγούστου στην Εισαγγελία Εφετών να λάβουν τα σχετικά αντίγραφα, «τους δηλώθηκε ότι ο εισαγγελέας κ. Μ. Ανδρειωτέλης στον οποίο είχε χρεωθεί η υπόθεση, αναχώρησε για τις διακοπές του αφού παρέλαβε ολόκληρη τη δικογραφία» και τους ζητήθηκε «να επανέλθουν την 1η Σεπτεμβρίου του 2007».

Τα δύο μέλη της εταιρείας, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «από καμιά διάταξη της δικονομίας δεν επιτρέπεται η απομάκρυνση της δικογραφίας από τον χώρο των δικαστηρίων για τόσο μακρό χρονικό διάστημα ικανό να στερήσει από οποιονδήποτε διάδικο των δικαιωμάτων του», ενώ χαρακτηρίζουν την υπόθεση των υποκλοπών «βλαπτική και επικίνδυνη για τις θεμελιώδεις ελευθερίες τους».