«Καλλικράτης» και στη στρατιωτική δικαιοσύνη

0

Σύμφωνα με έγγραφο – απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτη σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Μ. Κεφαλογιάννη, ένα σχέδιο «Καλλικράτη» και στη στρατιωτική δικαιοσύνη επεξεργάζεται το συγκεκριμένο υπουργείο. Ειδικότερα στην απάντηση του κ. Μπεγλίτη αναφέρεται ότι: «κατόπιν οδηγιών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, συγκροτήθηκε από τη Διεύθυνση Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, Επιτροπή, με έργο τη σύνταξη και υποβολή μελέτης που θα αναφέρεται στις νομικές-συνταγματικές και πραγματικές δυνατότητες υλοποίησης των κατευθυντηρίων εντολών και οδηγιών της πολιτικής ηγεσίας».

 Η συγκεκριμένη Επιτροπή που θα πρέπει να υποβάλει τη σχετική μελέτη της την 1η Αυγούστου, έχει κληθεί να μελετήσει:

– Την κατάργηση των Στρατοδικείων-Ναυτοδικείων-Αεροδικείων Χανίων και Ιωαννίνων και την ενσωμάτωση αυτών σε μεγαλύτερα Στρατιωτικά Δικαστήρια (Αθήνας-Θεσσαλονίκης).

– Την κατάργηση ενός ακόμη Στρατιωτικού Δικαστηρίου εκ των Στρατοδικείου-Αεροδικείου Λάρισας ή Στρατοδικείου Ξάνθης, ανάλογα με τον αριθμό των υποθέσεων αυτών και την ενσωμάτωσή τους σε μεγαλύτερα Στρατιωτικά Δικαστήρια (Αθήνας-Θεσσαλονίκης).

– Την ενοποίηση ή συγχώνευση των τριών Στρατιωτικών Δικαστηρίων Αττικής υπό ενιαία διοίκηση, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα κτιριακή υποδομή.

– Τον συνυπολογισμό, κατά τη σύνταξη της μελέτης, του συνολικού οφέλους και της εξοικονόμησης προσωπικού.

Όπως επίσης αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, η τελική απόφαση για το σύνολο των οργανωτικών θεμάτων θα ληφθεί μετά την υποβολή της μελέτης στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και κατόπιν διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σχόλια