Άκαρπη η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

0

Ολοκληρώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να συγκεντρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 200 ψήφων που προβλέπει το άρθρο 32 του Συντάγματος.

 

Ειδικότερα, ο Σταύρος Δήμας, μόνος υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, προταθείς από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συγκέντρωσε 160 ψήφους υπέρ, με 5 βουλευτές απόντες και τους υπόλοιπους 135 βουλευτές να ψηφίζουν παρόντες. Όπως προβλέπεται στο άρθρο 140 του Κανονισμού της Βουλής, όποιος βουλευτής δεν επιθυμεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ορισμένου προσώπου δηλώνει «παρών».

 

Την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα στήριξαν όλοι οι βουλευτές της κυβέρνησης και πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές. Βάσει του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, ο Πρόεδρος της Βουλής συγκάλεσε το Σώμα σε συνεδρίαση την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στις 12.00 μμ, για τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου, όπου πάλι η απαιτούμενη πλειοψηφία είναι 200 ψήφοι υπέρ της προτεινόμενης υποψηφιότητας.

 

Σχόλια