Άκαρπη η συνάντηση της Πετραλιά με την επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων

0

Η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη – Πετραλιά συναντήθηκε με τη Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας στο πλαίσιο των επαφών της με τους κοινωνικούς εταίρους ενόψει της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Η κ. Πετραλιά υπογράμμισε ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν θα έχει εισπρακτικό στόχο και θα κινείται στην κατεύθυνση ενός δίκαιου και βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος, επιδιώκοντας τον εξορθολογισμό, τη δυνατότητα διασταύρωσης των στοιχείων και τη δυνατότητα να παρέχονται όσο γίνεται καλύτερες υπηρεσίες και παροχές προς τους ασφαλισμένους, ώστε να πιάνουν τόπο οι εισφορές τους.
Η κ. Πετραλιά διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση «δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει, κάνοντας λόγο για συνέχεια των συζητήσεων με το νομικό κόσμο της χώρας και επιδίωξη να βρεθεί ένας κοινός τόπος συνεννόησης».
Εκ μέρους των δικηγορικών συλλόγων ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός δήλωσε ότι «η σημερινή συνάντηση δεν προσέφερε ουδέν νεότερο στη συζήτηση για το Ασφαλιστικό και χαρακτήρισε μονόδρομο τις κινητοποιήσεις, επαναλαμβάνοντας ότι οι δικηγορικές οργανώσεις καλούν τους δικηγόρους σε αποχή από τα καθήκοντά τους στις 6 και 13 Φεβρουαρίου».