«Καταπέλτης» η εισαγγελική εισήγηση για τον Πέτρο Μαντούβαλο

0

Συμπεριφορά που «απάδει του βουλευτικού αξιώματος και του δικηγορικού λειτουργήματος», καταλόγισε στον ανεξάρτητο βουλευτή Πέτρο Μαντούβαλο, ο εισαγγελέας Εφετών, κ. Βασίλης Πλιώτας, στην εισήγησή του προς το δικαστικό συμβούλιο για την υπόθεση του παραδικαστικού.

Ο εισαγγελέας ζητά την παραπομπή του κ. Μαντούβαλου, καθώς και των τεσσάρψν συγκατηγορουμένων του, Ευάγγελου Καλούση, Ιωάννη Μπολέτση, Χρήστου Χατζηπαναγιώτου και Σωτήρη Ντινόπουλου, των οποίων η τύχη αναμένεται να κριθεί στο προσεχές διάστημα.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας προτείνει να δικαστούν για τα αδικήματα: κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία, κατ εξακολούθηση νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και συγκεκριμένα από την τέλεση του εγκλήματος της παθητικής δωροδοκίας δικαστή, απόπειρα κακουργηματικής απάτης, απόπειρα εκβίασης, απόπειρα παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων, απάτη από κοινού από την οποία η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη, παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων από κοινού.

Ειδικά στον κ. Μαντούβαλο καταλογίζονται ποινικά αδικήματα και συμπεριφορές, αλλά και μέθοδοι που απάδουν του δικηγορικού λειτουργήματος, όπως απειλές, εκβιασμοί και απατηλές υποσχέσεις για δήθεν σχέσεις του με δικαστικούς λειτουργούς.