Ακίνδυνη η φραγή κινητής τηλεφωνίας στη Βουλή

0

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος, ούτε κανένας λόγος ανησυχίας για πιθανές επιπτώσεις από τη λειτουργία του συστήματος φραγής κινητής τηλεφωνίας που λειτουργεί στις αίθουσες της Ολομέλειας και της Γερουσίας του Κοινοβουλίου», όπως αναφέρει ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα.
Η διαπίστωσε προέκυψε έπειτα έρευνα που διενήργησε το αρμόδιο εργαστήριο του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Σιούφας, ύστερα από σχετική συζήτηση κατά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της 16ης του περασμένου Ιουλίου για πιθανές επιπτώσεις του συστήματος φραγής κινητής τηλεφωνίας που λειτουργεί στη Βουλή, ζήτησε από τον πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου καθηγητή Κωνσταντίνο Μουτζούρη να υποδείξει στη Βουλή το αρμόδιο εργαστήριο του ΕΜΠ για να πραγματοποιήσει μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικού υποβάθρου για τον χαρακτηρισμό της επιβάρυνσης από τη λειτουργία του συστήματος στις αίθουσες της Ολομέλειας και της Γερουσίας του Κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με το πόρισμα της έκθεσης διαπιστώνονται τα εξής: Στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο συνολικός λόγος έκθεσης που προέκυψε από τις μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικού υποβάθρου στο πιο επιβαρυμένο σημείο μέτρησης ήταν 1.942 φορές κάτω από τη μονάδα (0,000515).
Στην αίθουσα της Γερουσίας, ο συνολικός λόγος έκθεσης που προέκυψε από τις μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικού υποβάθρου στο πιο επιβαρυμένο σημείο μέτρησης ήταν 290 φορές κάτω από τη μονάδα (0,003454). Και τα δύο ποσοστά μετρήσεων κρίνονται ως ακίνδυνα.

Σχόλια