Αλλαγές «βήμα-βήμα» στο σωφρονιστικό σύστημα, υποσχέθηκε ο Χ. Καστανίδης

0

«Οι αλλαγές δεν είναι εύκολες, ούτε μπορούν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά έχει σημασία να γίνονται βήμα-βήμα». Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης αναφερόμενος στη, σε βάθος χρόνου, μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού συστήματος, από το βήμα του συνεδρίου των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.
Ο κ. Καστανίδης δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί μεθοδικά για την προώθηση των απαραίτητων αλλαγών στο υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας των φυλακών και κάλεσε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να αποκόψουν όσους δεν είναι πιστοί στο καθήκον τους: «Να ξέρετε ότι εμείς θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να αποκαταστήσουμε άδικες εικόνες που έχουν διαμορφωθεί. Το μόνο που σας ζητώ είναι στην καθημερινή σας δράση να σέβεστε τον όρκο σας. Αν υπάρχουν κάποιοι επιλήσμονες του όρκου τους οι οποίοι επιχειρούν να τραβήξουν το Σώμα έξω από αυτή την εικόνα που θέλουμε να έχει στην κοινωνία, να ξέρετε ότι πρέπει να τους αποκόψετε».
Ο υπουργός δήλωσε ότι θα δοθούν άμεσα στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους τα οφειλόμενα της προηγούμενης περιόδου, ενώ προανήγγειλε ότι τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου ειδικού γραμματέα που θα αναλάβει την ευθύνη των φυλακών.

Σχόλια