Αλλαγές με στόχο την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης

0

Ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για να σταματήσουν τα φαινόμενα καθυστερήσεων στην απονομή της και η αρνησιδικία.

Στο χαιρετισμό του, στην Παλαιά Βουλή, για την εορτασμό της μνήμης του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη, προστάτη των δικαστικών λειτουργών, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι “η επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης θα πρέπει να αποτελεί το μεγάλο διακύβευμα και θα πρέπει να ιεραρχείται ως η νέα μεγάλη προτεραιότητα όλων των λειτουργών και συλλειτουργών της”.

Ο κ. Χατζηδάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων και μετά τις 3 το μεσημέρι, ενώ άσκησε κριτική σε όσους, όπως είπε, εξακολουθούν να παρεμβαίνουν στο έργο της Δικαιοσύνης και παρότρυνε τους ίδιους τους δικαστές να παραμείνουν μακριά από επηρεασμούς.

“Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ανέφερε, ότι η πολιτική και το δίκαιο αναπτύσσονται πλέον σε ένα περιβάλλον, όπου οι παλαιοί όροι του παιχνιδιού έχουν ριζικά αλλάξει. Η Δικαιοσύνη όμως οφείλει να παραμείνει, νηφάλια, αδέκαστη, ανεξάρτητη και κυρίως μακριά από τους επηρεασμούς και τους εντυπωσιασμούς των Μέσων. Δεν θα αφήσω, δηλαδή, επ’ ουδενί να γίνει σάκος του μποξ και εύκολη λεία λαϊκίστικων παιχνιδιών. Παιχνίδια εναντίον της Δικαιοσύνης δεν νοούνται”, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Χατζηδάκης άσκησε επίσης κριτική κατά συνδικαλιστών του χώρου: “Δυστυχώς, όμως, σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο της κατάκρισης και αμφισβήτησης του κύρους της Δικαιοσύνης παρασύρονται, ενίοτε, και συνδικαλιστές του χώρου της Δικαιοσύνης με εύκολες υπερβολές και γενικεύσεις”.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α και πρόεδρος της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Δ. Παξινός, αναφέρθηκε σε “μία πολύ δύσκολη συγκυρία, καθώς βρισκόμαστε σε μια εποχή σύγχυσης και αποπροσανατολισμού, απαξίωσης θεσμών και ισοπέδωσης αξιών”. Ο κ. Παξινός διαβεβαίωσε ότι η βούληση των δικηγόρων να είναι παρόντες για ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, πάταξης της διαφθοράς και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σχόλια