Αλλαγές στις αναπηρικές συντάξεις προωθεί η Κυβέρνηση

0

Νομοσχέδιο που θα προωθεί αλλαγές στις αναπηρικές συντάξεις με σκοπό τον γενικότερο εκσυγχρονισμό του καθεστώτος, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Υγείας και του προέδρου του Ινστιτούτου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

Κομβικό σημείο του νέου νομοσχεδίου είναι η δημιουργία μιας κάρτας αναπηρίας, η οποία σαν στόχο θα έχει τη διευκόλυνση της ζωής των αναπήρων ατόμων σε καθημερινή βάση, είτε στις συγκοινωνίες, είτε στα πολιτιστικά δρώμενα, είτε στις τράπεζες, στα πλαίσια της πολιτικής της ίσης μεταχείρισης.

Ταυτόχρονα το Υπουργείο δρομολογεί την επανεξέταση όλων των αναπηρικών συντάξεων, ενώ σε ό,τι αφορά τα κριτήρια των αναπηρικών συντάξεων ο Υφυπουργός Υγείας τόνισε ότι θα γίνουν αντικειμενικά και όχι υποκειμενικά, όπως είναι σήμερα.

Στη σύσκεψη τονίσθηκε ότι οι αλλαγές που προωθούνται είναι προς όφελος των πραγματικά αναπήρων, ενώ υποστηρίχθηκε ότι πρόκειται για ένα σύστημα ταξινόμησης και αξιολόγησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αποδεκτό απ’ όλες τις χώρες, από όλη την επιστημονική κοινότητα και από όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου.

Σχόλια