Αλλαγές στις φορολογικές κλίμακες αλλά και βελτιώσεις του ΚΒΣ προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

0

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί οι αλλαγές στις φορολογικές κλίμακες των φυσικών προσώπων αλλά και οι βελτιώσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, ο οποίος τόνισε ότι τις επόμενες μέρες θα δοθούν για δημόσια διαβούλευση οι αλλαγές που σχεδιάζονται στον ΚΒΣ.

Οι εν λόγω αλλαγές στον ΚΒΣ θα συμπεριληφθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να παρουσιάσει ο υπουργός πριν από την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος Κώδικας θα είναι απόλυτα προσανατολισμένος στις ανάγκες των διεθνών λογιστικών προτύπων και θα προβλέπει μεταξύ άλλων , την αύξηση των ορίων για την ένταξη σε βιβλία B΄ και Γ΄ κατηγορίας , τον «αποχαρακτηρισμός» των τυπικών παραλείψεων ως παραβάσεων, την διεύρυνση των χρονικών ορίων για ενημέρωση των βιβλίων της επιχείρησης, αλλά και την έκδοση δελτίων αποστολής με προγενέστερη ημερομηνία από αυτήν της μεταφοράς, με ευθύνη του εκδότη.

Παράλληλα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, προωθεί αλλαγές με αύξηση των αφορολογήτων ορίων (στα 12.000 ευρώ για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και στα 10.500 ευρώ για τις υπόλοιπες κατηγορίες φορολογουμένων), διεύρυνση των φορολογικών κλιμακίων, σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών κ.α.

Σχόλια