Αλλαγές στο νόμο περί αθέμιτου ανταγωνισμού

0

Αλλάζει ο νόμος 146/1914 περί αθέμιτου ανταγωνισμού, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Γιάννη Παπαθανασίου.

Ο Υφυπουργός, μιλώντας από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή, που συνεδρίασε το Σάββατο στο Ναύπλιο, επσήμανε πως ήδη οι πρώτες αναμορφώσεις του ισχύοντος πλαισίου για τον περιορισμό των αθέμιτων πρακτικών περνούν με την τροποποίηση του ν. 2251/94 για την προστασία του καταναλωτή και ότι, ειδικά για τις επιχειρήσεις, το κοινοτικό πλαίσιο επιτρέπει παρεμβάσεις για συγκεκριμένα πεδία της αγοράς, οι οποίες θα υλοποιηθούν μέσα από το ν. 146/1914, που θα εκσυγχρονιστεί άμεσα.

Ειδική ήταν η αναφορά του κ. Παπαθανασίου και στα καρτέλ της αγοράς, με τα οποία, όπως είπε, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην συνέχιση των ελέγχων στην αγορά, με κυριότερο στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας και της ποιότητας των παρεμβάσεων.

Τέλος, ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στο πρόβλημα του υπερδανεισμού των ελληνικών νοικοκυριών, τονίζοντας ότι ήδη έχουν γίνει συστάσεις προς τις τράπεζες για την επιθετική εμπορική πολιτική την οποία ακολουθούν, ενώ το υπουργείο διερευνά τρόπους παρέμβασης, έχοντας έρθει σε επικοινωνία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Σχόλια