Αλλαγή του εκλογικού νόμου εντός του 2008

0

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγή του εκλογικού νόμου εξέφρασε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Ζαγορίτης.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Απογευματινή» ο κ. Ζαγορίτης είπε: «Η θέση μας για τον εκλογικό νόμο είναι σταθερή. Να προκύπτει από τις εκλογές ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ανεξάρτητα από το ποιος κερδίζει. Δεν τη διατυπώνουμε για πρώτη φορά. Ούτε τη μεταβάλλουμε, ανάλογα με τη συγκυρία».
Και πρόσθεσε, «η θέση μας υπαγορεύεται από την ανάγκη να κυβερνάται χωρίς προβλήματα ο τόπος. Δεν πρέπει να υπάρχει ακυβερνησία. Είναι ζημιά για τον τόπο, είναι ζημιά για την οικονομία, είναι ζημιά για όλους».
Ο νέος εκλογικός νόμος θα ισχύσει για τις μεθεπόμενες εκλογές.

Ερωτηθείς για εάν ο αριθμός των 152 βουλευτών της ΝΔ στη τωρινή βουλή δημιουργεί ανασφάλεια στην κυβέρνηση ο γραμματέας της ΚΕ απάντησε αρνητικά.
«Δεδομένου ότι έχουμε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών, έχουμε ηγέτη, έχουμε ενότητα, έχουμε στόχους, έχουμε όλα τα προαπαιτούμενα για να προχωρήσουμε με επιτυχία», κατέληξε ο Λευτέρης Ζαγορίτης.

Σχόλια