Αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τον περιφερειακό Τύπο

0

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ.Θ.Παπαδόπουλου σχετικά με την κρίση στον περιφερειακό Τύπο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, σημειώνει πως εξετάζονται Τρόποι ενίσχυσης των ΜΜΕ στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, ενώ παράλληλα έχει ήδη ξεκινήσει η επεξεργασία της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για τον περιφερειακό Τύπο.

 
Επίσης, ο κ.Πεταλωτής τονίζει ότι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ της Περιφέρειας έχουν τεθεί υπόψη της πολιτικής ηγεσίας σε σειρά συναντήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων όλων των Ενώσεων των περιφερειακών ΜΜΕ.

«Η Πολιτεία αναγνωρίζει τη μεγάλη σημασία αλλά και την αναγκαιότητα ύπαρξης του επαρχιακού Τύπου, κυρίως για τον ρόλο που αυτός διαδραματίζει στην ουσιαστική ανάδειξη θεμάτων που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη της Περιφέρειας και, τελικά, στην ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας», αναφέρει ο κ. Πεταλωτής, ενημερώνοντας ότι «η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας-Ενημέρωσης έχει αρχίσει ήδη την επεξεργασία της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για τον Περιφερειακό Τύπο και της τροποποίησης του Ν. 3548/2007».
 

Σχόλια