Αναβλήθηκε η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή

0

Για τις 4 Νοεμβρίου αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του ξυλοδαρμού του 25χρονου Κύπριου σπουδαστή, Αυγουστίνου Δημητρίου, από αστυνομικούς, έπειτα από πορεία το 2006 στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, δεν εξέτασε την υπόθεση, λόγω της αποχής των δικηγόρων της Θεσσαλονίκης, αναβάλλοντας την εκδίκασή της για δεύτερη φορά (σ.σ. τέλος Νοεμβρίου 2007 η πρώτη αναβολή).
Ο 25χρονος, που ήρθε από την Κύπρο μαζί με την οικογένειά του για να καταθέσει στο δικαστήριο, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για αυτήν την εξέλιξη. Σε δηλώσεις του είπε ότι βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση κι ότι βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση.
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης θα καθίσουν οκτώ αστυνομικοί. Κατηγορούμενοι είναι δύο αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, πέντε αστυφύλακες και ένας αρχιφύλακας.
Οι επτά από τους αστυνομικούς κατηγορούνται για το αδίκημα της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία τελεσθείσα από περισσότερα από δύο πρόσωπα. Ο όγδοος κατηγορούμενος είναι ο πρώην διευθυντής της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και αντιμετωπίζει το αδίκημα της απλής συνέργειας στην παραπάνω πράξη. Επιπλέον ο αρχιφύλακας κατηγορείται για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση.

Σχόλια