Αναβλήθηκε η δίκη του Λ. Στάθη

0

Επειτα από ένα χρόνο προσωρινής κράτησης στον Κορυδαλλό, ο πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών Λεωνίδας Στάθης παρουσιάστηκε χθες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η δίκη του, όμως, αναβλήθηκε για ένα μήνα αργότερα (στις 5 Ιουνίου), λόγω ενός προβλήματος υγείας που επικαλέστηκε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του.

Κατηγορούμενος για σειρά ευνοϊκών αποφάσεων που εξέδωσε έναντι χρηματικών ανταλλαγμάτων ο πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών εμφανίστηκε στην πρώτη ουσιαστική δίκη για την υπόθεση των παραδικαστικών κυκλωμάτων. Μαζί του δικάζονται και δέκα δικηγόροι, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο τον δωροδόκησαν για λογαριασμό των πελατών τους.

Ο Λ. Στάθης συμπληρώνει ένα χρόνο ως προφυλακισμένος και για το λόγο αυτό ζήτησε από το δικαστήριο να μην παραταθεί η κράτησή του έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση. Οι δικαστές όμως απέρριψαν το αίτημά του, κρίνοντας ότι οι έντεκα ημέρες που θα απομένουν έως τη δίκη είναι μικρό διάστημα.

Στο «κενό» έπεσε η αίτηση αποφυλάκισης του δικηγόρου Θεσσαλονίκης Γιώργου Νικολακόπουλου, που εμπλέκεται στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.

Σχόλια