Αναβολή στη δίκη για το παραδικαστικό κύκλωμα

0

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προχώρησε σε αναβολή για τις 30 Μαρτίου 2009 της δίκης για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, με κατηγορούμενους δικαστές και δικηγόρους, μεταξύ των οποίων η φυγόδικη πρώην δικαστής Αντωνία Ηλία και ο πρώην αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης.
Η δίκη εκφωνήθηκε στις 20 Οκτωβρίου και διεκόπη χθες μετά από αίτημα αναβολής που υπεβλήθη από κατηγορουμένους, λόγω κωλύματος των συνηγόρων τους.
Το δικαστήριο έχει διαχωρίσει την υπόθεση, όσον αφορά τις κακουργηματικές κατηγορίες σε βάρος της καταζητούμενης πρώην δικαστού, ενώ με απόφασή του έπαψε οριστικά την δίωξη αδικημάτων σε βαθμό πλημμελήματος, λόγω παραγραφής, για τρεις κατηγορούμενους, μειώνοντας έτσι τον αριθμό εκείνων που θα κληθούν τον προσεχή Μάρτιο σε 18.
Οι κύριες κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί, αφορούν τα αδικήματα της απάτης, σύστασης και συμμορίας, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, παράβασης καθήκοντος κα.
Πέντε εκ των κατηγορουμένων, ανάμεσά τους και ο πρώην αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, υπέβαλαν αιτήματα για άρση των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί, επί των οποίων το δικαστήριο θα αποφανθεί στις 5 Νοεμβρίου.

Σχόλια