Αναβολή στην αναβολή στην υπόθεση ξυλοδαρμού του Κύπριου φοιτητή

0

Νέα αναβολή, λόγω παρέλευσης ωραρίου, δόθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης του ξυλοδαρμού του 25χρονου Κύπριου φοιτητή, Αυγουστίνου Δημητρίου, μετά την περυσινή πορεία στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η δίκη μεταφέρθηκε για τις 2 Απριλίου του 2008, γεγονός που δυσαρέστησε έντονα τον 25χρονο και την οικογένειά του.
Να σημειωθεί ότι το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε και την Τετάρτη την εξέταση της υπόθεσης για τον ίδιο λόγο.
Ο πατέρας του 25χρονου εξέφρασε την πίστη ότι ο Αυγουστίνος θα δικαιωθεί υπογραμμίζοντας ότι ο γιος του βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση και χρειάζεται ψυχολογική στήριξη.
Από την πλευρά του, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής ζήτησε να απονεμηθεί δικαιοσύνη και να «τελειώσει ο εφιάλτης» που ζει ο εντολέας του.
Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου, θα καθίσουν οκτώ αστυνομικοί. Κατηγορούμενοι είναι δύο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., πέντε αστυφύλακες κι ένας αρχιφύλακας.
Οι επτά από τους αστυνομικούς κατηγορούνται για το αδίκημα της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, τελεσθείσης από περισσότερα από δύο πρόσωπα. Ο όγδοος κατηγορούμενος είναι ο πρώην διευθυντής της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο οποίος υπηρετεί σήμερα ως αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς και αντιμετωπίζει το αδίκημα της απλής συνεργίας.
Εκτός του παραπάνω αδικήματος, ο αρχιφύλακας αντιμετωπίζει και το αδίκημα της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι επτά από τους αστυνομικούς «επιτέθηκαν με γροθιές και κλοτσιές στον Αυγουστίνο Δημητρίου και του επέφεραν με σφοδρότητα επανειλημμένα, ταυτόχρονα και διαδοχικά χτυπήματα στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος».
Σε ό,τι αφορά τον πρώην διευθυντή της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το κατηγορητήριο του καταλογίζει ότι παρείχε ψυχική συνδρομή στους υφισταμένους του.

Σχόλια