Αναβολή της υπόθεσης πενταπλής δολοφονίας στην Αγία Νάπα

0

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στην Αθήνα μετά από έρευνες της Ελληνικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κατηγορούνται για την πενταπλή δολοφονία που διαπράχθηκε τον Ιούνιο του 2012 στην Αγ. Νάπα. Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Κύπρου (Λάρνακα), μετά από σχετικό αίτημα και των δύο πλευρών να τους δοθεί περισσότερος χρόνος για προετοιμασία, αποφάσισε την αναβολή της υπόθεσης για την 14η Νοεμβρίου ως ημέρα για να αγορεύσει η Κατηγορούσα Αρχή και την Τετάρτη 20/11, για την αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ο ένας εκ των κατηγορουμένων ανέγνωσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου ανωμοτί δήλωση στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «ήταν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή». Για το βράδυ του πενταπλού φόνου ανέφερε επίσης πως «δεν άκουσα πυροβολισμούς, ούτε αντιλήφθηκα οτιδήποτε ούτε είδα τον συγκατηγορούμενο μου να κρατά όπλο». Ισχυρίστηκε επίσης ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο άλλος κατηγορούμενος αναγκάστηκαν να φύγουν από την Κύπρο γιατί τους τελείωσαν τα χρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούνται πως στις 23/6/2012 στην Αγία Νάπα, εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου σκοτώνοντας πέντε άτομα της προσωπικής φρουράς Κύπριου επιχειρηματία.

 

Σχόλια