Αναδρομικά τελευταίας 5ετίας μπορούν να διεκδικήσουν δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι

0

Σύμφωνα με απόφαση του Μισθοδικείου δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν τα αναδρομικά της τελευταίας πενταετίας. Στην ίδια απόφαση κρίθηκε ότι οι αποδοχές των δικαστικών πρέπει να είναι «διακεκριμένες και αυξημένες χωρίς καμιά εξαίρεση» έναντι των αποδοχών όλων των άλλων κρατικών λειτουργών.

Η απόφαση του Μισθοδικείου αφορά προσφυγή του πρωτοδίκη Διοικητικών Δικαστηρίων Γ. Καφφέ, ο οποίος ζητούσε να εξομοιωθούν οι αποδοχές του για το διάστημα 1997 έως 2002- με τις αποδοχές συναδέλφων του στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους ώστε να διεκδικήσουν αναδρομικά της τελευταίας πενταετίας (αντί της διετίας που ισχύει σήμερα) για επιδόματα, συντάξεις και ΛΑΦΚΑ.

Το Σώμα έκρινε κατά πλειοψηφία αντίθετη προς το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου τη διάταξη που περιορίζει στα δύο τελευταία χρόνια τη δυνατότητα διεκδίκησης οικονομικών διαφορών από το Δημόσιο χαρακτηρίζοντας παραγεγραμμένα τα προηγούμενα.

Σχόλια