Αναφορά της ΓΣΕΕ στον ΑΠ για τους συμβασιούχους του ΥΠΠΟ

0

Αναφορά στον Άρειο Πάγο κατέθεσε η ΓΣΕΕ, με αφορμή τις απολύσεις 113 συμβασιούχων του Υπουργείου Πολιτισμού. Στην αναφορά, η οποία συνυποβλήθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου και το Πανελλήνιο Σωματείο «Εκτάκτου» Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού, η Συνομοσπονδία κάνει λόγο για «προνομιακή μεταχείριση του ελληνικού Δημοσίου» και για «κλονισμό της κοινωνικής αντίληψης περί ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης».

Η ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι ο καταγγελλόμενος πρόεδρος των Πρωτοδικών Γ.Κούτος δεν είχε δικαίωμα να ανακαλέσει τις προσωρινές δικαστικές διαταγές και γι αυτό ζητείται από τον προϊστάμενο επιθεώρησης δικαστικών, αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Π.Κακκαλή να ληφθούν σε βάρος του συγκεκριμένου δικαστή τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

Σημειώνεται ότι οι 113 συμβασιούχοι είχαν πάρει προσωρινή διαταγή από το Πρωτοδικείο Αθηνών ώστε να παραμείνουν στις θέσεις τους έως τις 10 Ιανουαρίου 2005, οπότε θα εκδικαζόταν η αγωγή τους κατά των απολύσεών τους, ωστόσο η δίκη επισπεύσθηκε για τις 5 Νοεμβρίου 2004 και στη συνέχεια ανακλήθηκε η προσωρινή διαταγή.

Σχόλια