Αναγόρευση Π.Πικραμένου σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ

0

Ο κ. Παναγιώτης Πικραμένος, τέως Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ε.τ. αναγορεύτηκε χθες επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Δεδομένου ότι το βράδυ θα διεξαγόταν στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου, ο κ. Πικραμένος σημείωσε ότι είναι ημέρα σταθμός στη δύσκολη πορεία της χώρας προς την ανάκαμψη ενώ τόνισε ότι ως έθνος πρέπει να διέλθουμε κι άλλους σταθμούς μέχρι να φτάσουμε στην τελική λύση του προβλήματος.

Κάλεσε μάλιστα τον ελληνικό λαό, παρά τις δυσκολίες να λειτουργήσει με ενότητα και ομοψυχία. Τέλος, η τελετή αναγόρευσης ολοκληρώθηκε με ομιλία του κ. Πικραμένου με θέμα «Η επιρροή της κρίσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας». Στο πλαίσιο της ομιλίας του, υπογράμμισε ότι η απονομή της δικαιοσύνης θα πρέπει να είναι επίκαιρη και επισήμανε ότι η καθυστερημένη διάγνωση δεν είναι ουσιαστικά απονομή δικαιοσύνης καθώς στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει είτε η διαφορά έχει πάψει να υφίσταται είτε τα πραγματικά περιστατικά έχουν μεταβληθεί ουσιωδώς. Κατέληξε μάλιστα λέγοντας ότι μια τέτοια απόφαση μοιάζει περισσότερο με γνωμοδότηση παρά με δικαστική κρίση.

Σχόλια