“Ναι” στην έκδοση των Βρετανών κατηγορουμένων για την επίθεση στα Μάλια

0

Δύο χρόνια μετά την άγρια επίθεση κατά βρετανού πρώην ποδοσφαιριστή της Oxford United στα Μάλια της Κρήτης, η βρετανική Δικαιοσύνη απέρριψε αίτημα με το οποίο οι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση ζητούσαν να τους αναγνωριστεί δικαίωμα προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας , από το οποίο θα ζητούσαν τη μη εκδοσή τους στην Ελλάδα για να δικαστούν.
Η συνήγορος των πέντε κατηγορουμένων, πάντως, δήλωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι οι πελάτες της προτίθενται να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.
Παρά ταύτα, η απόρριψη του αιτήματος την προηγούμενη εβδομάδα, ανοίγει τον δρόμο για την έκδοση των πέντε νεαρών, από το Σάσσεξ και το Σάρεϊ, οι διαδικασίες για την οποία αναμένεται να αρχίσουν εντός των προσεχών ημερών.
Η επίθεση κατά του Ρόμπερτ Χιουζ, τον Ιούνιο του 2008 στα Μάλια παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή του πρώην ποδοσφαιριστή, ο οποίος έπεσε σε κώμα και έκτοτε υποβάλλεται συνεχώς σε επεμβάσεις εγκεφάλου προκειμένου να βελτιωθεί η κλινική του εικόνα.

Σχόλια