Αναίρεση κατά της απόφασης για την απαλλαγή έξι ατόμων στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου

0

Αναίρεση άσκησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθ. Κονταξής, κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία απηλλάγησαν για την υπόθεση χειραγώγησης των μετοχών του Χρηματιστηρίου Αθηνών το 1999, οι Χ.Χ.,Χ.Χ.,Χ.Χ.,Χ.Χ., ενώ δεν άσκησε αναίρεση για την αθώωση των υπόλοιπων πέντε εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε κρίνει στις 19 Ιανουαρίου 2007, ότι οι έντεκα επιχειρηματίες και χρηματιστές, που κατηγορούνταν για την πολύκροτη υπόθεση με τις μετοχές-«φούσκες» του 1999, είναι αθώοι γιατί «δεν αποδείχθηκε από την πολύμηνη διαδικασία ότι η πώληση μετοχών με τη μέθοδο των πακέτων αυξάνει την προσφορά και τη ζήτηση», ενώ, παράλληλα, «δεν διαπιστώθηκε δόλος των κατηγορουμένων για την παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού και για προσπορισμό αθέμιτης ωφέλειας».

Ετσι, από τις σχετικές κατηγορίες, που ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, απηλλάγησαν οι Χ.Χ., Χ.Χ., Χ.Χ., Χ.Χ., Κ.Κ., Χ.Χ.,Χ.Χ.,

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας είχε προτείνει για τους έξι πρώτους να κριθούν ένοχοι για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού και διασπορά ψευδών ειδήσεων.