Ανάκληση προσωρινής διαταγής του Μον. Πρωτοδικείου για τους συμβασιούχους του Υπ. Πολιτισμού

0

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ανακάλεσε προσωρινή διαταγή του που επέτρεπε σε 113 συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να εκδικαστεί το αίτημα ανάκλησης της απόλυσής τους. Οι συμβάσεις τους έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου και οι εργαζόμενοι είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με αίτημα την ανάκληση των απολύσεών τους.

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων είχε οριστεί για τις 10 Ιανουαρίου 2005, όμως το δικαστήριο με προσωρινή διαταγή του είχε κάνει δεκτή παράλληλη αίτηση των εργαζομένων, με την οποία ζητούσαν να παραμείνουν στις θέσεις τους έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση. Το Υπουργείο Πολιτισμού όμως πέτυχε την επίσπευση εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, που ορίστηκε για τις 5 Νοεμβρίου, αλλά και την ανάκληση της προσωρινής διαταγής, με αποτέλεσμα οι 113 συμβασιούχοι να οδηγούνται στην ανεργία.

Νομικοί σύμβουλοι της ΓΣΕΕ αλλά και στελέχη της Oμοσπονδίας των συμβασιούχων αφήνουν αιχμές, κάνοντας λόγο για ευθεία παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης.

Σχόλια