Ανακοινώθηκε σχέδιο ΠΔ για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας

0

Στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών ρατσιστικής βίας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Δένδιας παρουσίασε σήμερα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος στο οποίο προβλέπεται μια σειρά μέτρων στη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Προβλέπεται-μεταξύ άλλων- η σύσταση εξειδικευμένων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, κύρια αποστολή των οποίων θα είναι η έρευνα των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να προλαμβάνονται τέτοιου είδους περιστατικά.

Ο υπουργός γνωστοποίησε ακόμα ότι θα τεθεί σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή για υποβολή καταγγελιών εκ μέρους των πολιτών ενώ ανατίθεται στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων η επεξεργασία των καταγγελιών που αφορούν αστυνομική βία κατά αλλοδαπών.

Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση του υπουργού έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την έκθεση [Link] που δημοσίευσε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες και αφορούσε την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας στη χώρα μας.