Ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τις ομαδικές μεταθέσεις δικαστικών

0

Το Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά τη συνεδρίαση της 23ης Μαρτίου, αποφάσισε ομόφωνα τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Κλάδου, για τις 9 Απριλίου 2005, ημέρα Σάββατο και ώρα 12.00, προκειμένου να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για τα ζητήματα της προάσπισης του κύρους και της αξιοπιστίας της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της, ενόψει των κλιμακούμενων επιθέσεων, και των ομαδικών μεταθέσεων Δικαστικών Λειτουργών.

Ειδικότερα, αναφορικά με τις δρομολογούμενες μαζικές μεταθέσεις Δικαστών και Εισαγγελέων η Ένωση δηλώνει, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι είναι αντίθετη στην πραγματοποίησή τους, διότι θα αποτελέσουν ηθική απαξίωση για όσους μετατεθούν, κινούνται εκτός νομοθετικού πλαισίου, κλονίζουν ανεπανόρθωτα τις εγγυήσεις της δικαστικής ανεξαρτησίας και διαταράσσουν το καθεστώς ασφάλειας και ηρεμίας των δικαστικών λειτουργών.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καλεί την ηγεσία της Δικαιοσύνης να μην προωθήσει τη διαδικασία των μαζικών μεταθέσεων και να ασχοληθεί με τα ουσιώδη προβλήματα της Δικαιοσύνης.

Σχόλια