Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για την μεταστέγαση των Δικαστηρίων Πειραιά

0

Μετά από μια σειρά δικαστικών και εξωδικαστικών πρωτοβουλιών, η Επιτροπή Αγώνα των Δικηγόρων Πειραιά κατά της μεταστέγασης των Δικαστηρίων Πειραιά στο κτίριο της οδού Θηβών στη Νίκαια – Ρέντη, προχώρησε σήμερα στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα, αποτελούμενη από τους κ.κ. Ευάγγελο Τσουρούλη – Αντιπρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Ιωάννη Καρδαρά – υπ. Προέδρου ΔΣΠ “Ενωτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων Πειραιά” και Ιωάννη Βρέλλο – υπ. Σύμβουλος ΔΣΠ “Ενωτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων Πειραιά” , κατέθεσε στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την με αριθμ. πρωτ. Εισαγγελίας Αρείου Πάγου 752/29-1-2014 αναφορά τους, σύμφωνα με την οποία αιτούνται να διερευνηθεί εάν υπάρχει έδαφος τέλεσης του αδικήματος της απιστίας που προβλέπει το άρθρο 390 ΠΚ ή οποιουδήποτε άλλου μπορεί να προκύψει από την έρευνα, καθώς από τα διαλαμβανόμενα στην αναφορά στοιχεία προκύπτει ότι δεν τεκμηριώνεται όφελος του Δημοσίου από την εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ πώληση και ταυτόχρονη μίσθωση των ακινήτων.

Η σχετική Αναφορά κατατίθεται μετά την 275/16-12-2013 Πράξη του Ζ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία ουσιαστικά παγώνει η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων μεταβίβασης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων (και του «Κεράνη»), αφού όπως σημειώνεται αυτές έγιναν “α) Κατά παράβαση των αρχών της διαφάνειας και της αμεροληψίας σε όλα τα στάδια της ελεγχόμενης διαδικασίας αφού μετείχαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι εταιρείες θυγατρικές και απολύτως ελεγχόμενες από τους πλειοδότες διαγωνιζόμενους β) Η από 18/10/2013 γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων που ναι μεν είναι διεθνούς κύρους, εντούτοις η γνωμοδότηση δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένη ως προς το αν είναι ή όχι επωφελής για το Ελληνικό Δημόσιο.”

Κατά την έξοδό τους από τον Άρειο Πάγο, μίλησαν στην κάμερα του LAWNET και τα τρία μέλη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Αγώνα.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα.