ΑρχικήLaw NewsΕλλάδαΑνακοίνωση της συντονιστικής Επιτροπής Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Ανακοίνωση της συντονιστικής Επιτροπής Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Η συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της εκφράζει τη δυσφορία της για τη συμπεριφορά του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ροβ. Σπυρόπουλου στο θέμα του Ταμείου Νομικών και συγκαλείται εκτάκτως για το λόγο αυτό, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της, χωρίς να αποκλείει νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος έχει ως εξής:

«Απαράδεκτη και παράλληλα προσβλητική για το δικηγορικό Σώμα είναι η συμπεριφορά του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενώ είχε δεσμευτεί να μας ενημερώσει επί των προτάσεων που του υποβλήθηκαν σχετικά με τα θέματα του Ταμείου Νομικών, αντ’ αυτού, με έκπληξη μεγάλη πληροφορηθήκαμε ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή χωρίς να περιλάβει, μεταξύ των άλλων, την νομοθετική τροπολογία, η οποία προτάθηκε από την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος (13.12.2003) και έχει ως εξής:

«Τα ποσά που έχουν εισπραχθεί από το Ελληνικό Δημόσιο και αφορούν τον προβλεπόμενο από τη διάταξη του στοιχείου εε΄ της περιπτώσεως ιστ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του Ν.Δ. 4114/1960 πόρο του Ταμείου Νομικών, τα οποία δεν έχουν αποδοθεί σ’ αυτό, θα καταβληθούν σε πέντε ισόποσες δόσεις, αρχής γενομένης από 1.1.2005. Σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής κάποιας δόσεως, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου εκδίδει καταλογιστική πράξη, η οποία εκτελείται κατά του Δημοσίου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 13 του Ν.Δ. 4114/1960.

Κατόπιν αυτού, σε υλοποίηση απόφασης της Ολομέλειας, συνέρχεται εκτάκτως η Συντονιστική Επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του Κράτους, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του δικηγορικού Σώματος, χωρίς να αποκλείεται η λήψη απόφασης για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις».