Ανακοίνωση των Δικαστικών Ενώσεων με μοναδικό παραλήπτη

0

Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, αναφορικά  με τη θέση των Δικαστικών Λειτουργών στο Δημοκρατικό Πολίτευμά μας , οι τρεις Δικαστικές Ενώσεις (Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ένωση Εισαγγελέων και Ένωση Διοικητικών Δικαστών) εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Οι Δικαστικοί Λειτουργοί έχουν υποστεί , συγκριτικά με όλους τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις μεγαλύτερες μειώσεις των καθαρών  αποδοχών τους, οι οποίες ανέρχονται σε ποσοστό 40% περίπου. Συνεπώς, έχουν καταβάλει όσο ουδείς « τον οβολό τους» και δεν αποτελούν  « κατεστημένο που προσπαθεί να υπεκφύγει των υποχρεώσεων του». Όσον αφορά τις εκκρεμείς υποθέσεις , στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Πρωθυπουργός, σημειώνουμε  ότι οι Δικαστικοί Λειτουργοί εφαρμόζουν , με ευλάβεια  τους νόμους του Κράτους  και  επομένως, εκφράσεις όπως «αρνησιδικία με τερτίπια» αναμέναμε να μην ειπωθούν, διότι έτσι προσβάλλεται το σύνολο των Δικαστικών Λειτουργών, οι οποίοι, με τα πενιχρά μέσα που  τους διαθέτει η Πολιτεία, προσπαθούν να δικαιοδοτούν με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Οι τοποθετήσεις και γενικεύσεις του κ. Πρωθυπουργού , αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τα υπαρκτά προβλήματα της Δικαιοσύνης , για τα οποία δεν ευθύνονται οι Λειτουργοί της .Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι, διαχρονικά, ο πολιτικός κόσμος της Χώρας έτρεφε απόλυτο σεβασμό στη Δικαιοσύνη και τους Λειτουργούς της.”Ουσιαστικά στην ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των Δικαστικών Λειτουργών προσεγγίζουν με ρεαλισμό τη ζοφερή, καθημερινή πραγματικότητα και καλούν και τον Πρωθυπουργό να κάνει το ίδιο…

Πλήρες κείμενο ανακοινώσεως

Σχόλια